top of page

טיפים לאכילה באירועים והתמודדות עם פיתויים לאחר הניתוח​

כאשר אתם נמצאים בתהליך של ירידה במשקל לאחר הניתוח, או שמירה על המשקל  שכבר ירדתם, אין צורך להימנע באופן מוחלט מאכילה בחוץ ובמסעדות או להילחץ ממועדי אירועים או ארוחות חג.

אכילה במסעדות ואירועים אינה בעייתית מדי פעם, כל שנדרש הוא תכנון חכם של היום ושל אופן האכילה באירוע הנוכחי:

  • אל תגיעו מורעבים לאירוע או למסעדה מאחר ובמקרה כזה הבחירה מהתפריט או ההעמסה העודפת על הצלחת תהיה חסרת גבולות: תהיו רעבים פיסית ונפשית מכדי לחשוב ולתכנן באופן הגיוני. לכן, שלבו  ארוחות קטנות ו"קלילות" כל 3-4 שעות עד ההגעה לאירוע.

  • נסו להתייחס לארוחת החג/האירוע כארוחה המרכזית לאותו יום, ולקחת במהלכה: מנה בשרית בכמות לפי יכולתכם+ירקות+3-2 כפות פחמימה מבושלת (אורז/פירה וכו'). שאר הארוחות יהיו פשוטות וקטנות יותר, על בסיס מוצרי חלב, ירק, פרי או קרקר/צנים.

  • במהלך הארוחה המרכזית של האירוע/החג- אל תשכחו כללים שכבר למדתם לאחר הניתוח ויישמתם בעבר: התחילו תמיד במנת החלבון (בשר/קטניות/עוף/דג), לאחר מכן הירקות , והשאירו לסוף את הפחמימות והמתוקים/קינוחים. כך אתם מבטיחים שמה שחשוב נכנס קודם, משביע יותר וחיוני יותר לגוף, וכמעט ולא נשאר מקום אמיתי למזון עתיר הקלוריות אשר אינו תורם לשובע.

  • דוגמאות לארוחות קטנות למשך היום עד הארוחה המרכזית: יוגורט 1-3% שומן, פרי/ירק עם הקליפה, פרוסת לחם מלא+כף גבינה לבנה 3-5%, פרוסת לחם מלא+כף גבינה/טחינה/אבוקדו/חומוס/2 פרוסות פסטראמה / 1 כף טונה.

  • מומלץ להתכונן מראש ביום של ארוחת חג או אירוע- להגברת תחושת הביטחון ש"יש לנו פיתרון מוכן מראש" למקרה של הפתעה לא צפויה או רעב מוגבר במשך היום. לכן הכינו את הארוחות הקטנות מראש וקחו אותן עמכם ליום העבודה או הנסיעות בדרכים. כך תמיד תהיו מוכנים וערוכים לפיתוי לא צפוי בדרך.

  • הקפידו על שתייה של מים במהלך היום על מנת להגביר את תחושת השובע, ועל אכילה איטית- כרגיל. אין מה למהר...

  • במהלך ארוחת החג מומלץ להניח על הצלחת כמות אוכל שתשביע, ולהימנע מלעשות מילויים חוזרים או מנות נוספות לאחר מכן. במילים אחרות, להגדיר את הכמות מראש עם שיקול דעת, ולהימנע משתייה ממותקת או שתיית אלכוהול מוגזמת. המגוון שעל השולחן אכן מפתה ומסנוור אך את רובו אנו כבר מכירים. בחרו בתחילת הארוחה מה וכמה תאכלו, את גודל המנה שלכם, ועמדו בהחלטה שקיבלתם ללא מילוי חוזר.

  •  לכל אחד יש מאכל חג שהוא מאוד אוהב וקשה לו לוותר עליו. אפשר ורצוי לאפשר את אותו מאכל אך לזכור שהדבר דורש ויתור על מאכלים פחות אהובים ומיותרים מבחינת קלוריות בארוחת החג.

  • הימנעו מישיבה ממושכת סביב שולחן הארוחה, מה שאתם כבר מכירים ככלל חשוב של הימנעות מ"משיכה של זמן הארוחה". הישיבה הממושכת סביב השולחן העמוס במזון תביא לאכילה מיותרת גם כאשר נגמרה כבר הסעודה וגם כאשר כבר לא ממש רעבים אך כן "מתפנה" עוד מקום בבטן... במקום זאת- הציעו עזרה למארחים... כך גם תחסכו אכילה מיותרת וגם תבצעו מעט פעילות גופנית!

  • השתדלו להוציא מהבית חבילות שי וממתקים או משלוחי מנות אשר מקבלים באירועים ובחגים. ניתן אפילו "להעביר הלאה"...-למישהו קרוב שאינו סובל מעודף משקל. יתכן ועבורכם זהו פיתוי שיהיה קשה לעמוד בו ומהווה מכשול בירידה במשקל!

  • זכרו, חלק מתהליך ההתמודדות עם שמירה על משקל ויישום של תפריט בריא  הינה התמודדות עם מכשלות ואף נפילות בדרך. החכמה היא לזכור שגם אם מעדתם- לא קרה אסון, והכל ניתן לשינוי ולתיקון אם תחזרו לשגרה.

 

​זכרו, לא תשמינו מאירוע חד פעמי, אך כן תעלו במשקל אם תתבססו בתחושת הכישלון- אשר גורמת במרבית המקרים לשבירה וייאוש ולכן לאכילת יתר בסופו של דבר.

bottom of page